Permanent magnetische materialen en magneetsystemen
ADVIEZEN
Naast de bovengenoemde magneetgroepen kunnen wij u op aanvraag voorzien van documentatie en adviezen betreffende de volgende magneetsystemen :
Lees verder >>>

ONTIJZERINGSSYSTEMEN
Industriele ontijzeringssystemen ten behoeve van de voedingsmiddelenindustrie en de recyclingindustrie.
Lees verder >>>

INDUSTRIËLE TOEPASSINGEN
Producten en gereedschappen voor industriele toepassingen zoals opspanplaten, hefmagneten en elektro-potmagneten.
Lees verder >>>

MAGNETISCHE PRODUCTEN
Magnetische producten ten bate van promotionele, communicatieve toepassingen en bevestigingsmogelijkheden t.b.v. systeemwanden-en plafonds.
Lees verder >>>


Zonder magnetische materialen zou onze huidige maatschappij er heel anders uitzien. Hoewel men er in het algemeen niet bij stil staat, komen in een gemiddelde huishouding enkele tientallen magneten voor. Denk maar eens aan de magneten in de elektromotoren van de verschillende huishoudelijke apparaten, klokken, audi/video/DVD apparatuur, maar ook bijvoorbeeld aan magnetische sluitingen van kastdeuren, beveiligingssystemen en de talrijke toepassingen in de automobielindustrie, zoals in airbags en ABS.

Industriëel gebruik
Ook in de industrie worden magneten op tal van plaatsen gebruikt, bijvoorbeeld voor de ontijzering van grondstoffen, voor het heffen van werkstukken op metaalbewerkingsmachines enzovoort. In toenemende mate worden permanente magneten ook ingezet ten behoeve van energiewinning uit zogenaamde duurzame bronnen. (Bijvoorbeeld windmolens)
Voor deze industriële toepassingen zijn vaak zeer grote, al dan niet gebundelde magneetkrachten vereist. Hiervoor worden complexe magneetsystemen ontworpen.

Permanent magnetisch
Ook bij magnetische materialen hebben de ontwikkelingen niet stil gestaan. Veel moderne technologiën waren met de conventionele staalmagneten onmogelijk tot stand gekomen. Moderne magnetische materialen zijn in hoge mate echt PERMANENT magnetisch. Voor een groot aantal soorten wordt zelfs bij normaal gebruik een levenslange garantie op de magnetische eigenschappen gegeven.
De moderne magneetmaterialen komen in verschillende vormen voor :

  • blokken
  • schijven
  • ringen
  • enzovoort

Deze worden onder andere verwerkt in kleine magneetsystemen, zoals de potmagneten, welke u ook op deze website zult aantreffen.
Ook bestaat flexibel materiaal met magnetische eigenschappen, zoals magneetfolie-en band.

Nadere toepassingen
Nadere toepassingen vindt u eveneens op deze website.