SK – permanente vangmagneten

Vangmagneten worden toegepast voor de ontijzering van materiaalstromen op transportbanden, trilvoeders, tijdens vrije val, in verticaal- of schuin opgestelde leidingen, onder glijplaten, enzovoort.
Dit type vangmagneet wordt uitgevoerd met keramisch magneet-materiaal, wanneer er sprake is van normale verontreiniging, kleine en grotere ferrodeeltjes.
Wanneer er echter sprake van een zeer fijne verontreiniging, bijv. veel deeltjes kleiner als 1 mm of 0,5 mm., dan worden de vangmagneten uitgevoerd met een krachtig neodymium magneetsysteem, zodanig ontworpen dat een extra sterk en diep gericht magneetveld ontstaat.

Het magneetsysteem wordt zo direct mogelijk in contact gebracht met de grondstoffenstroom. Afhankelijk van het product, de deeltjesgrootte en de transportsnelheid kan een zeer hoge effectiviteit worden bereikt.
Het standaardprogramma omvat uitvoeringen in diverse lengte maten. Op bestelling is nagenoeg iedere gewenste maat leverbaar. Alle uitvoeringen zijn uitgevoerd in roestvaststalen behuizing(AISI304), zodat er een glad , makkelijk te reinigen oppervlakte ontstaat.

De SK-vangmagneten zijn er in de volgende uitvoeringen:

SK-FDK, toepassing:
bij lichte materiaalstromen met normale verontreiniging.

SK-FDA, toepassing: bij zwaardere materiaalstromen met normale/zware verontreiniging.

SK-NDA, toepassing: bij materiaalstromen met verontreiniging van o.a. zeer kleine ferro-deeltjes.
Wordt ook toegepast als eindkontrole vangmagneet en als testmagneet.
Koop ontijzeringsmagneten op www.magnetenshop.nl

nieuws

keramisch
neo
potmag
rubber
wand
flexmagneet
hefmagneet
ontijzer
gelakt